4/7/11

Τραβατε με κι ας κλαιω

Πριν απο κανα δυο βδομαδες ειχα μια συζητηση με μια φιλη μου για το τι πρεπει να κανουμε μολις παμε τριτη λυκειου. #1. Να κλεισουμε το facebook  #2.Να κλεισουμε τελειως τι internet απο το σπιτι μας   #3.Να μην μπλεξουμε με κανεναν ή αν εχουμε καποιον να τον χωρισουμε και να μην παιζει το ματακι μας σε οτιδηποτε εχει ποδια και μυαλο κατω απο τη μεση (πλακιζω).Σκεφτομουν λοιπον ποσο δυσκολο πρεπει να ειναι αυτο.Εννοω να πηγαινεις κοντρα σε οτι νιωθεις και σε οτι επιθυμεις μονο και μονο για να διατηρησεις το μυαλο σου καθαρο για τις πανελλαδικες και να μην διατρεξεις να νοσησεις απο το συνδρομο του ερωτευμενου (ως γνωστων ο συγκεκριμενος εχει τα μυαλα πανω απο τα καγκελα) ή ακομα χειροτερα του ανεκπληρωτου ερωτα.Μα αγαπητες μου συν-bloggerισσες πως να το κανεις αυτο.Εδω τωρα προσπαθουμε με τα χιλια ζορια να βγαλουμε καποιον απο το μυαλο μας και ομως τιποτα δεν μας αφηνει να το πετυχουμε.Και για πειτε μου δεν ειναι πολυ σκληρο αυτο ???Εννοω πως μπορεις να τον βγαλεις τοσο ευκολα απο το μυαλο σου???ΟΚ,να το δεχτω θα σκισεις τις αφισες που αγαπουσε και θα βαψεις τις κουρτινες στο χρωμα που μισουσε -αν και για το τελευταιο εχω ενδοιασμους διοτι αγαπητες μου ειμαστε σε περιοδο κρισης,φανταζεστε λοιπον το χρωμα που μισουσε να'ταν το μπορδοροδοκοκκινο σε ροζ του σολομου και με χρυσοποικιλτες λεπτομερειες???,πανε οι κουρτινες και αντε να παρετε αλλες-.Ας σοβαρευτω ομως λιγο και ας τονισω οτι τουλαχιστον εμενα οταν μου λενε οχι κανω το αντιθετο.Ειναι στη φυση ολων να εναντιωνομαστε σε οτι μας απαγορευουν.Και απο ποτε ο ερωτας ειναι κατι απαγορευμενο???Τι παει να πει δεν πρεπει ή δεν κανει ???Οσο κοινοτυπο κι αν ακουστει ο ερωτας δεν ειναι εγκλημα ουτε εισιτηριο για την καταστροφη.Ο ερωτας ειναι το πιο ομορφο πραγμα που μπορει να βιωσει καποιος.Ενας ερωτευμενος,στην αρχη τουλαχιστον,ξυπναει καθε μερα χαρουμενος μονο και μονο επειδη θα δει τα ματια του,θα ακουσει τη φωνη του,θα τον δει να γελαει.Και θα ξυπνησει τραγουδωντας το ¨οσο υπαρχεις εσυ σ'αυτη τη ζωη" (για μας τους λαϊκους τυπους) -με εξαιρεση εμενα που ο ερωτας μου φερνει συνηθως τετοια ανακατωσουρα σαν να εχω κανει Αθηνα-Λαρισα σε μιση ωρα.Τελοσπαντων,παλι βγηκα εκτος.Αυτο που πρεπει να διαθετεις για να αποτρεψεις και να σβησεις αυτα που νιωθεις ειναι γερο στομαχι και δυναμη.Και ξερεις γιατι ???Διοτι οταν θα ακουσεις στο ραδιοφωνο το τραγουδι που εχεις συνδεσει με εκεινον,εσυ πρεπει χωρις δευτερη σκεψη να το αλλαξεις.Εννοειται οτι πρωτα το εχεις διαγραψει απο το κινητο σου.Ακομη,θα σκισεις και θα πεταξεις οτι σου θυμιζει εκεινον,δεν θα ξαναμιμηθεις τον τροπο που μιλαει και δεν θα ξαναπεις τις λεξεις που λεει μονο και μονο για να τον νιωθεις κοντα σου.Γιατι δεν ειναι,γιατι δεν ηταν και γιατι προφανως ουτε προκειται να ειναι ,αν και κανεις δεν ξερει τι θα φερει το αυριο.Τελος,οφειλεις στον εαυτο σου να σταματησεις να περνας απο τα μερη που ειναι εκεινος ή που σου θυμιζουν εκεινον.

Υ.Γ. Επειδη μ'αρεσει προφανως να παιδευω τον εαυτο μου,ακομα περναω απο εκει που ειναι με την εξαιρεση οτι εχω αναχτισει τη δυναμη να κοιταζω αλλου,να μην ενδιαφερομαι για εκεινον...............

4 σχόλια:

bLoGirL είπε...

Το καλό ή το κακό με τις πανελλήνιες είναι ότι είναι καταλαμβάνουν -χωρίς να το κατάλαβεις- τόσο μεγάλο και σημαντικό μέρος στη ζωή σου, ώστε όλα τα άλλα φαίνονται, τουλάχιστον για ένα χρόνο, ασήμαντα.
Εγώ, να φανταστείς, στην τρίτη λυκείου, νωρίς μεσα στη χρονιά, χώρισα από 2 χρόνων σχέσης, που ήταν φυσικά και ο πρώτος μου, ΠΟΛΥ δυνατός έρωτας. Είμασταν το ζευγάρι πρότυπο του σχολείου και ο χωρισμός όχι απλώς με πόνεσε... με έσκισε στα δύο. Κι όμως, όταν επρόκειτο για το διάβασμα, μυαλό είχα... και έτσι στο πανεπιστήμιο πέρασα, με σχετική ευκολία.
Ψυχραιμία χρειάζεται και μόνο. Καλό διάβασμα, και ξεκούραση και λίγη διασκέδαση τα σαββατοβραδα και όλα τα άλλα θα έρθουν. Και το πανεπιστήμιο και οι έρωτες. :) :) :)
Τώρα, όσον αφορά το ίντερνετ, ομολογώ είναι ένα θέμα... ειναι εθιστικό το άτιμο! Εγώ είμαι της παλιάς γενιάς, στην τρίτη λυκείου δεν είχαμε καν κινητό :) :) :)

kalliopi είπε...

@ blogirl den eixate kinhto kai eixate to kefali sas hsyxo :)

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Εγώ θα σου ευχηθώ να περάσεις ένα τέλειο καλοκαίρι! Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα εμείς οι γυναίκες οι πληγωμένες!! Δώσε στον εαυτό σου την συναισθηματική ελευθερία για να ζήσεις όσα σου αξίζουν!!
Καλά να περνάς φίλη μου!

kalliopi είπε...

@ monterna staxtopouta tha akolouthisw th symvoulh sou kai su euxomai ki esena ena omorfo kalokairi :)